Inkomsten en uitgaven bijhouden rabobank

Datum van publicatie: 14.01.2019

Welk digitaal huishoudboekje u kiest, is afhankelijk van uw wensen. Als u op Akkoord klikt en onze site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Door het bijhouden van een kasboek krijgt u weer overzicht en inzicht in uw geldzaken.

U kunt bij het Nibud een handig kasboek bestellen. Dit kan bijvoorbeeld met een programma zoals Excel. Ze zijn wel belangrijk. Bestel het Nibud Kasboek. Geld en gedrag in de praktijk Filmpje over onbewuste uitgaven:

Door te budgetteren kan ik inkomsten en uitgaven bijhouden rabobank maanden goed opvangen. Met een programma als Excel kunt u dezelfde indeling maken als in een papieren kasboek. U geeft geld uit aan dingen die u belangrijk vindt. Onderaan de pagina telt u deze bedragen bij elkaar op. Deze uitgaven kunt u iedere maand in het kasboek schrijven, of in het jaaroverzicht.

Heeft u liever een kant en klaar kasboek? Vaak betaalt u steeds hetzelfde bedrag. Zo heeft u minder het gevoel dat uw geld uw portemonnee uitvliegt.
 • Deze uitgaven kunt u iedere maand in het kasboek schrijven, of in het jaaroverzicht. Bijvoorbeeld de Cashflow Manager met Nibud-referentiecijfers.
 • Huishoudelijke uitgaven Huishoudelijke uitgaven doet u iedere week.

Huishoudelijke uitgaven Huishoudelijke uitgaven doet u iedere week. Heeft u liever een kant en klaar kasboek? Wees eerlijk zodat u aan het eind van de maand een goed overzicht krijgt. Maak voordat u kiest eerst een vergelijking tussen verschillende kasboeken. Schrijf de datum bij de uitgaven zodat u een goed overzicht krijgt. Dan hoeft u niet zelf alles uit te rekenen.

U kunt bijvoorbeeld onderscheid maken tussen boodschappen, lunch op het werk, tussendoortjes en wijn.

Dit bedrag krijgt u per maand binnen. Vaak moet u betalen voor extra opties. Zo houdt u eenvoudig overzicht over uw geldzaken. Bedenk wel dat u contante betalingen niet terugvindt in digitale kasboekjes. De boodschappen vallen hieronder. Net wat u zelf het makkelijkst vindt.

Synchroniseer jouw gegevens met alle banken:

Het Nibud zet de kosten van voeding voor verschillende huishoudens op een rij. Bijvoorbeeld de Cashflow Manager met Nibud-referentiecijfers. Dit zijn contracten zoals de huur of hypotheek, energie, belastingen, abonnementen en contributies. Huishoudelijke uitgaven Huishoudelijke uitgaven doet u iedere week.

Reserveringsuitgaven Reserveringsuitgaven komen niet iedere maand terug. Vaste lasten betaalt u met een vaste regelmaat. Bestel het Nibud Kasboek. Schrijf elke dag alles op zodat u niets vergeet. Wilt u bijvoorbeeld alleen een categorie eten en drinken of wilt u deze verder uitsplitsen. Bijvoorbeeld de Inkomsten en uitgaven bijhouden rabobank Manager met Nibud-referentiecijfers.

Een kasboek maken in twee stappen

Dat kan met de tool van de Consumentenbond en Wijzer in geldzaken. Reserveringsuitgaven Reserveringsuitgaven komen niet iedere maand terug. Dit kan bijvoorbeeld met een programma zoals Excel. Deze zijn handig omdat pinbetalingen automatisch worden ingelezen. U ziet zo hoeveel u die dag, maand of week heeft uitgegeven.

Welke categorien u gebruikt is helemaal aan u, inkomsten en uitgaven bijhouden rabobank. Na een maand of twee weet u wat u besteedt aan verschillende, die nog beschikbaar zijn. Nibud Geldzaken in de praktijk Maak een goede indeling Papieren Kasboek Voor een kasboek kunt u een leeg schrift of notitieboekje gebruiken. Bedenk wel dat u contante betalingen niet terugvindt in digitale kasboekjes.

Wees eerlijk zodat u aan het eind van de maand een goed overzicht krijgt? Wilt u bijvoorbeeld alleen een categorie eten en drinken of wilt u deze verder uitsplitsen. Bij het inkomsten en uitgaven bijhouden rabobank van energie denken we vooral aan de winter.

Ze zijn wel belangrijk. U geeft uw geld vaak ongemerkt uit aan kleine dingen.

Vaak betaalt u steeds hetzelfde bedrag. Met een kasboek of huishoudboekje krijgt u snel en makkelijk inzicht in uw dagelijkse uitgaven. Maar ook in de zomer kunt u energie besparen. Schrijf elke dag alles op zodat u niets vergeet.

Er zijn drie groepen uitgaven Vaste lasten Vaste lasten betaalt u met een vaste regelmaat. Een kasboek is een hulpmiddel hiervoor. Met behulp van analytische cookies monitoren we gebruik en optimaliseren we onze site!

We adviseren u om te lezen:

 1. Yoëlle
  22.01.2019 13:23
  Vaak moet u betalen voor extra opties. Net wat u het makkelijkst vindt.
 2. Jetty
  25.01.2019 10:26
  Naast uw netto loon kunnen dit ook toeslagen en andere inkomsten zijn. U geeft geld uit aan dingen die u belangrijk vindt.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |