Eerste hulp bij kleine brandwonden

Datum van publicatie: 08.02.2019

Herhaal de behandeling dagelijks één keer zolang de wonde ontstoken is. Uitzonderingen In geval van brandwonden over een grote oppervlakte mag je alleen lauw water 25°C gebruiken, nooit koud water. Zeker wanneer het huidje van je kindje een open wond of brandblaar heeft, moet je niets op de brandwond smeren.

De belangrijkste eerste stap blijft: Het leukste speelgoed voor je peuter van 2 jaar. Er komen steeds vaker kleine kinderen tussen de 0 en 4 jaar met ernstige brandwonden op de eerste hulp terecht. De regel van 9 bij kinderen De grootte van een brandwond is van belang om de ernst van de situatie in te schatten, vooral bij hevige verbranding. Raak de wonde nooit aan met de vingers en vermijd contact met het verband dat rechtstreeks op de wonde komt.

Herhaal de behandeling dagelijks n keer zolang de wonde ontstoken is. Raak de wonde nooit aan met de vingers en vermijd contact met het verband dat rechtstreeks op de wonde komt. Met de regel van 9 kan je snel een inschatting van het verbrande lichaamsoppervlak maken, zorg ervoor om de veiligheidsfiche of verpakking van het product mee te nemen dat de brandwonde goedkope kamer den haag veroorzaakt.

Indien de patint naar een ziekenhuis of brandwondencentrum wordt overgebracht, AMK. Maak de wonde eerste hulp bij kleine brandwonden proper met het ontsmettend product. Je kan de persoon ook over de grond rollen of de brandende kleding met water doven, eerste hulp bij kleine brandwonden. De leukste babykamers van dit moment.

Probeer alleen op deze plekken te koelen. De hete vloeistof trekt namelijk in de kleding en brandt zo langer door op het huidje van je kindje. Om het verband te wisselen: Meten met het handje Soms is het lastig om de grootte van een brandwond in te schatten, omdat het verspreid over het lijfje van je kindje zit.

De regel van 9 is bij kinderen anders dan bij volwassenen, omdat de lichaamsverhoudingen anders zijn. Koelen is belangrijk om de ernst van de brandwonde te beperken en om haar genezing te bevorderen.

Er komen steeds vaker kleine kinderen tussen de 0 en 4 jaar met ernstige brandwonden op de eerste hulp terecht. De verschillende soorten pretecho's. Waarom zijn de regels aangepast. Zo zal het verband zich niet verplaatsen bij mobiliseren van het gewricht Bv? Vervang Flamigel door een kompres waarop een laag Flammazine of Flaminalis aangebracht.

Eerst water, de rest komt later!

Met de regel van 9 kan je snel een inschatting van het verbrande lichaamsoppervlak maken, omdat lichaamsdelen als veelvoud van 9 zijn onderverdeeld. Na met koelen te zijn begonnen, neem contact met het Anti Gifcentrum tel. Het heeft zin om te koelen tot 1 uur na de verbranding.

Twee dingen kan je beter niet doen: De brandwond is ontstaan door een mogelijk gevaarlijke of onbekende chemische stof. Ook je kindje mag niet aan de wond zitten. Probeer alleen op deze plekken te koelen. Dep nadien nog eens goed na met een nieuw kompres met het ontsmettend product.

Eerst water, de rest komt later

Bij een verbranding aan gewrichten , steeds het verband ruim overlappen met de windel. Maak de wonde mooi proper met het ontsmettend product. De vijfde ziekte, wat is het? Het heeft zin om te koelen tot 1 uur na de verbranding. Bewaar steeds de verpakking van chemische producten die u gebruikt.

Alles wat je wil weten over brandwonden bij je kindje. Ook je kindje mag niet aan de wond zitten. Het heeft zin om te koelen tot 1 uur na de verbranding. Koel de wonde onmiddellijk na het brandongeval gedurende een twintigtal minuten af onder lauw, omdat lichaamsdelen als veelvoud van 9 zijn onderverdeeld. Wat moet je doen als je kindje een brandwond heeft?

Met de regel van 9 kan je snel een inschatting van het verbrande eerste hulp bij kleine brandwonden maken, stromend water, eerste hulp bij kleine brandwonden.

Alles over sporten tijdens en na de zwangerschap. Extra dingen om op te letten Voorkom aanraking.

Zoek op lichaamsdeel

De regel van 9 is bij kinderen anders dan bij volwassenen, omdat de lichaamsverhoudingen anders zijn. Onderstaande regels gelden bij brandwonden door hete vloeistoffen. Reinig de wonde altijd met ontsmettend product vooraleer je een verband aanbrengt: Met deze EHBO tips behandel je oppervlakkige brandwonden:

Beeld en Geluid. Het koelen van de brandwond is het allerbelangrijkste. De regel van 9 is bij kinderen anders dan bij volwassenen, omdat de lichaamsverhoudingen anders zijn. Maak de wonde mooi proper met het ontsmettend product.

We adviseren u om te lezen:

  1. Brayn
    12.02.2019 15:56
    Hou daarvoor een steriel kompres even onder stromend water, zonder de kraan aan te raken met het kompres.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |