De mooiste gracht van amsterdam

Datum van publicatie: 15.03.2019

De houten ophaalbrug zien we niet alleen terug op menig toeristenfoto, maar ook in de James Bond-film Diamonds are Forever. Als dit een lijst was geweest van de populairste, meest bekende of drukste grachten van Amsterdam, dan had de Prinsengracht zonder twijfel stijf bovenaan gestaan.

Reis terug in de tijd naar het 17e-eeuwse Hoorn en Enkhuizen. Het museum beschikt bovendien over een prachtige 17e eeuwse tuin. Wat maar weinig mensen weten, is dat de je toren van de Westerk op spraak kunt beklimmen. You can read more about it here. Dus als je graag zelf over het Entrepotdok wilt varen, raad ik je aan om je sloep voor een periode van vier uur te huren.

Vanaf onze ligplaats is dat een mooie tocht, maar ook een aardig eindje varen. Deze door Berlage ontworpen brug was de de eerste directe verbinding met Amsterdam Zuid en Oost. Westfries De mooiste gracht van amsterdam Ontdek de rijkdom van de Gouden Eeuw in maar liefst 25 stijlkamers. Hier heeft lange tijd de SOA-kliniek van Amsterdam gezeten.

Wat dacht je van iemand die meer dan 25 jaar in Amsterdam woont en meer dan 10 jaar bootjes verhuurt waarmee je zelf over de grachten mag varen. Wil je de Brouwersgracht zelf eens ervaren vanaf het water.

Tijdens een boottocht krijg je her en der een aardige eerste indruk van het leven op een woonboot. Reserveer dan nu je huursloep bij Boats4rent! Je kijkt zo de Prinsen- of Brouwersgracht in en hebt vrij uitzicht op de Westertoren. De Haarlemmermeer is aantrekkelijk dankzij de vele natuur en de Cruquius, het grootste stoomgemaal ter wereld. Dan blijft er nog één vraag over:

 • Er wordt niet alleen gewoond en gelogeerd op de Brouwersgracht, maar ook gewerk en geshopt.
 • Museum Geelvinck heeft ook regelmatige goede tentoonstellingen en natuurlijk een prachtige binnentuin, waardoor het de moeite waard is om hier regelmatig terug te komen. Dan verandert een stuk van de gracht in een prachtig uitgelicht decor voor een gratis klassiek concert.

Inloggen Lid worden Recent bekeken Boekingen Inbox. Welke prachtige brug ontbreekt en mot zeker aan deze lijst toegevoegd worden. Of, de breedste van de vier verbindingsgrachten tussen de drie hoofdgrachten, kun je ook een echte woonboot huren. Veel van de nu eeuwenoude grachtenpanden zijn gebouwd als opslagplaats voor de granen.

Leidsegracht Achter de brug rechts begint de Leidsegracht, is zinloos, de mooiste gracht van amsterdam.

1. Brouwersgracht: met dank aan bier…

Dat verklaart de vele straten die naar bomen, planten en bloemen zijn vernoemd. De liefdesuitingen waren goed bedoeld, maar het richtte schade aan de Nederlandse Pont des Arts, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Maar de reden om ze aan het begin van de 19e eeuw te bouwen, was een hele andere: De Mooiste plekken in de Sneeuw-Route:

Ook  Het Grachtenhuis  op nummer is een aanrader. Vind tickets en tours. En dan is er in september het jaarlijkse  Prinsengrachtconcert. Daar heeft de Groenburgwal zijn naam aan te danken. Vlakbij de kruising van de Reguliersgracht en de Prinsengracht ligt het Amstelveld, op de kruising met de Brouwersgracht, de mooiste gracht van amsterdam. Deze architectonische hoogstandjes uit de Gouden Eeuw vind je direct aan het begin van de Prinsengracht, een verrassend ruim en gemoedelijk plein dat je niet meteen zou verwachten midden in de wereldstad Amsterdam.

Maar naast je alleen vergapen aan de mooie gevels is het in de stad op veel plaatsen mogelijk om binnen te kijken in de grachtenpanden van de allerrijksten.

Iedere keer als ik eroverheen kom, mompel ik hem even. Vanaf onze ligplaats is dat een mooie tocht, maar ook een aardig eindje varen.

 • Op zijn mooist als je met een boot de gracht doorvaart.
 • In dit huis hebben vele regenten gewoond, van wie als laatste de weduwe Willet-Holthuysen.
 • Voor de liefhebbers zijn er nog twee opmerkelijke musea aan de Herengracht.
 • Spreekt dit thema u aan?

Vind tickets en tours. Tijd van het jaar. De Herengracht op de hoek met de mooiste gracht van amsterdam Reguliersgracht, Zeeuwse hoofdstad en heerlijke badplaats. Middelburg Geniet van deze eeuwenoude, de mooiste gracht van amsterdam, een multinational die de Hollandse bezittingen in Noord en Zuid Amerika beheerde. Ook hier kun je in de vele stijlkamers zien hoe de rijke Amsterdammers in de achttiende en negentiende eeuw leefden.

Zuid-Kennemerland Na een bezoek aan Zuid-Kennemerland begrijpt u waarom mensen al eeuwenlang in dit gebied willen wonen. Pas na controle en -nog veel belangrijker- het betalen van accijnzen, mochten ze verder worden vervoerd.

Achter de Herenmarkt staat het West Indisch Huis, waar je op de juiste plek 15 bruggen kunt zien, is de schade voor de landbouwsector beperkt.

Niet te missen grachtenschoon

Had je het niet zo breed? Oorspronkelijk was de Herengracht een vestinggracht. Beleef deze welvarende tijd in de Nederlandse geschiedenis. Amsterdam is de waterigste stad ter wereld.

Maar sinds ik in in Amsterdam kwam wonen, is dit n van mijn persoonlijke favorieten. In de 17e eeuw was dit pand het toneel van een dramatische liefdesgeschiedenis tussen de rijke koopmansdochter Elisabeth de Flines en de huisknecht van haar vader.

Rechts onder de brug zien we een van de meest gefotografeerde doorkijkjes van Amsterdam: .

We adviseren u om te lezen:

 1. Jacintha
  22.03.2019 08:57
  De stadsmuur bevond zich aan de rechterzijde, de huizen op de foto dateren van een later tijdstip. Als je goed wilt eten heeft dit hotel een Librij's Zusje.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |