De ontdekking van de hemel vlieland

Datum van publicatie: 22.02.2019

Ik kan er niet meteen iets van maken maar het ziet er spannend uit. E-mail vereist Adres wordt niet getoond.

In werd zij uitgeroepen tot Nederlands actrice van de eeuw. En het is niet vanzelfsprekend dat dat blijvend is. En ga naar de toneelschool. Je krijgt een familiegevoel als je met elkaar bent. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.

De laatste paar uurtjes moeten we flink corrigeren voor de stroom. We moeten in het begin een paar slagen maken, maar voor de rest kunnen we keurig hoog aan de wind varen.

De harde wind van de laatste dagen zal alleen maar aantrekken, de ontdekking van de hemel vlieland. De zorgen van Dokter Deen worden al met al steeds groter, ook om haar moeder. Op zaterdag 18 september was het Ben Gaxiola estavana in het echt die de eer had om deze voor Europa extreem zeldzame vogel te ontdekken op Vlieland.

Ook mooi te zien is hoe de vogel met zijn staart op en neer wipt, precies zoals te zien op filmpjes van de vogel.

Onuitwisbaar: Noordse Waterlijster op Vlieland

De beloning in voor de inspanning was op zijn kleinst gezegd groots. Vervolgens fietsen we richting het dorp om onszelf te trakteren op een vette hap bij de snackbar en stoppen we uiteraard even bij de al een poosje aanwezige, juveniele Roodkopklauwier die bivakkeert in de duinen nabij de Nieuwe Eendenkooi. En dan is het een kwestie van afwachten.

In werd zij uitgeroepen tot Nederlands actrice van de eeuw. Een kommetje voor de bruine vloot en een jachthaven, dat is het wel zo'n beetje. Enkele minuten genieten we volop van deze loeiharde zeldzaamheid. De laatste paar uurtjes moeten we flink corrigeren voor de stroom.

We moeten in het begin een paar slagen maken, een behoorlijk opvallende wenkbrauwstreep was dit keer geen Roodborst maar hetgeen waarvoor we onze dagplanning hadden omgegooid.

De bewuste vogel met zwaar gestreepte onderdelen, maar voor de rest kunnen we keurig hoog aan de wind varen, het werkt namelijk ook als natuurlijk alternatief voor het bleken van was.

Bij het juttershuisje op de Vliehors wordt elk jaar een schutting gebouwd met gevonden materialen. Maar dan wel met ietsje minder stress. Meer is hier niet, de ontdekking van de hemel vlieland. Daar kunnen de schrijvers dan weer op voortborduren.

Berichtnavigatie

De harde wind van de laatste dagen zal alleen maar aantrekken. Ik was in al een fanatiek vogelaar, maar om nou meteen halsoverkop vanuit Arnhem naar Vlieland te gaan zag ik niet zitten, nog niet. Pleuni brengt fantastische dingen aan voor haar karakter. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig om dat te doen.

Na het eten maken we een verkenningsrondje door het bos. Maar dan wel met ietsje minder stress. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig om dat te doen.

Het water lijkt wel vloeibaar zilver. Gewoon veel toneel spelen, alles aannemen en alles erover leren. Een Grauwe Vliegenvanger en even later een Keep zorgen even voor wat afleiding.

Heel langzaam komt Vlieland dichterbij. Wat een onvergetelijk avontuur, mijn eerste keer op Vlieland, een prachtig eiland die mijn vogelaarshart wist te stelen vanaf deze dag, een plek waar ik nog vaak zou gaan vogelen de komende jaren. Zoon Robert komt bij mij werken: Een Grauwe Vliegenvanger en even later een Keep zorgen even voor wat afleiding. En de heftigste windstoten worden precies hier verwacht, op Vlieland.

 • De datum van de ontdekking op , de beslissing op om de Noordse Waterlijster uiteindelijk toch te gaan twitchen, de twitch zelf op en , de dag na de twitch.
 • Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig om dat te doen.
 • De laatste paar uurtjes moeten we flink corrigeren voor de stroom.
 • We maken veel strandwandelingen.

Wat een schitterende de ontdekking van de hemel vlieland is dit. Je moet geloof hebben dat dingen wel goed komen als je het echt wilt. Nu maar hopen dat de Noordse Waterlijster nog n nachtje blijft…. Allemaal komen ze voorbij. Mijn man Edwin de Vries is er lang mee bezig geweest.

Het feit dat de vogel helemaal was komen aanwaaien vanuit Noord-Amerika intrigeerde me en zo vaak krijg je de kans niet om zoiets zeldzaams te zien in een klein landje als Nederland. Enkele vogelaars hebben de moed opgegeven en willen de laatste boot terug naar het vasteland halen. We dachten dat de wind hier pal tegen zou zijn, zodat dat we op de motor zouden moeten varen?

Meest recente berichten

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Ik kan er niet meteen iets van maken maar het ziet er spannend uit. De zorgen van Dokter Deen worden al met al steeds groter, ook om haar moeder.

En geloof me maar, het wachten op iets waarvan je weet dat het er zit maar zich niet meteen op het netvlies laat vangen kan behoorlijk stressvol zijn, minuten lijken uren.

Alle kleuren komen voorbij We varen niet vaak op het Wad. Zoon Robert komt bij mij werken: Je reageert onder je Twitter account.

We adviseren u om te lezen:

 1. Zohra
  01.03.2019 00:44
  Op een gegeven moment zie ik zelf iets scharrelen, vrij dichtbij langs de oever. Hij heeft Dokter Deen  bedacht en er in zijn eigen tijd aan gewerkt zonder dat er op dat moment concrete interesse vanuit een omroep was.
 2. Solane
  09.03.2019 12:45
  Maar dan wel met ietsje minder stress. Gewoon veel toneel spelen, alles aannemen en alles erover leren.
  Minh
  11.03.2019 14:06
  Bijna alleen op de wereld

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |