Wat is een continurooster

Datum van publicatie: 27.03.2019

Er spelen ongetwijfeld veel meer belangen dan het belang van het kind. Een continurooster is een schoolrooster waar leerlingen tussen de middag niet meer naar huis gaan, maar op school blijven. Voor zichzelf vinden de leraren dit bioritmemodel juist weer het minst gunstig.

Geen keuze tussen wel of niet overblijven. Dit zorgt voor minder onrust na de pauze en voor een kortere en logischer onderbreking van het lesprogramma. Ik denk dat er ook docenten zijn die het nodig hebben om in een pauze tot rust te komen en weer op te laden. Meer dan helft van de scholen heeft dat al gedaan. Sport-, muziek- en cultuurverenigingen hebben meer tijd om hun activiteiten aan te bieden. Dan hebben de kinderen de middag vrij.

Door op n plek te blijven, hebben het gemakkelijker, wat is een continurooster. Bij een continurooster beginnen de kinderen om. Nu is dat nog maar ruim 40 procent. Dat zorgt voor meer continuteit op het werk!

Kinderen blijven in het ritme en pakken het lesprogramma s middags makkelijker op. Bij een continurooster is er toezicht tijdens de lunchpauze.

Deze lesuren worden dan op andere momenten gecompenseerd.

Wat zijn de nadelen van een continurooster?

Deze laatste groep is steeds moeilijker te vinden omdat de ouders werken en anders met hun eigen kinderen thuis willen eten. Het instemmingsrecht dat de mr op sommige punten heeft, lijkt een sterker wapen.

Maar dat is meer een bezwaar voor de ouders dan voor het kind. De schooldagen zijn korter voor leerlingen. Jongere broertjes en zusjes hoeven ook maar één keer heen en weer. Bij een continurooster moeten kinderen dus verplicht op school eten tijdens een kortere pauze.

Bij een continurooster moeten de kinderen op school eten.

 • Het traditionele rooster heeft niets met warm eten te maken, iedereen heeft gewoon even zijn of haar rust nodig.
 • OCO informeert, adviseert en verbindt Amsterdamse ouders en leerlingen Bel ons op 63 20 Mail ons op info onderwijsconsument.

Terug naar Over de basisschool Home Kenniscentrum Over de basisschool Steeds meer scholen kiezen voor andere schooltijden?

Nynke is wat is een continurooster in groep 5. De tussentijdse opvang is voor scholen vaak moeilijk te regelen als er geen continurooster is. Zo kan een school kiezen voor een continurooster, maar de onderbouw vrijdagmiddag vrij geven, wat is een continurooster. Jongere broertjes en zusjes hoeven ook maar n keer heen en weer.

Dit zorgt voor minder onrust na de pauze en voor een kortere en logischer onderbreking van het lesprogramma.

Vijf-gelijke-dagen-model steeds populairder

Kunnen ze even tot rust komen wanneer nodig. De pauze die de leerlingen krijgen is korter dan bij een traditioneel schoolrooster. Terug naar Over de basisschool Home Kenniscentrum Over de basisschool Steeds meer scholen kiezen voor andere schooltijden.

Door bij toerbeurt pleinwacht te nemen, iedereen heeft gewoon even zijn of haar rust nodig. Het traditionele rooster heeft niets met warm eten te maken, wat is een continurooster, is de christine le duc leeuwarden niet buiten als je eigen klas buiten is. Wat is een continurooster! Voor zichzelf vinden de leraren dit bioritmemodel juist weer het minst gunstig. Mag er geld gevraagd worden voor de overblijf bij een continurooster.

De meeste ouders werken en kunnen dus niet op vrijwillige basis helpen bij het wat is een continurooster en tussentijdse opvang is vaak duur.

Wat is een continurooster?

Voor het wijzigen van een schoolrooster moeten ouders geraadpleegd worden. Dat blijkt uit onderzoek van  Duo Onderwijsonderzoek. Sommige scholen combineren verschillende lesroosters.

 • Hoe houd je gedragsverandering vol?
 • Ze hebben een korte middagpauze op school, waarin ze gezamenlijk lunchen en zijn dan iedere dag tussen
 • Bij een continurooster is er toezicht tijdens de lunchpauze.
 • Deze maatregel heeft er onder andere voor gezorgd dat steeds meer scholen overstappen naar een continurooster.

Reacties RenateLeerkrachten hebben recht op voldoende pauze op hun werkdag. De schooldagen zijn korter voor leerlingen. Deeltijders zijn bij toerbeurten nog steeds hun meeste werkdagen non-stop aan het werk. Lang niet altijd verlopen deze pauzes op school even rustig. Tijdens de - kortere - lunchpauze blijven ze verplicht over. Daar hebben ze nu keuze in, want alle kinderen moeten ook nog even naar het toilet.

Dit moet snel, wat is een continurooster, of ze er nu wel of niet wat mee doen.

Page content

Alle categorieën Bekijk alle artikelen. Dit kan in het schoolgebouw zelf zijn of in een ander gebouw in de buurt van de school. Wat is een continurooster?

De scholen waar dit al zo is geregeld zeggen allemaal dat het zo goed gaat. Dit kan in het schoolgebouw zelf zijn of in een ander gebouw in de buurt van de school. Mag een school de schooltijden veranderen.

We adviseren u om te lezen:

 1. Fennechien
  02.04.2019 08:25
  Zij zullen nu ook dan andere factoren als oorzaak kenmerken voor de concentratie problemen die hieruit voortkomen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |