Hoeveel poten heeft een vlieg

Datum van publicatie: 06.04.2019

Opvallend zijn de lichtere plekjes aan de vleugelbasis, kleine flapjes die calyptra worden genoemd. Zodra contact wordt gemaakt met vloeibaar voedsel wordt dit opgezogen zonder dat de vlieg actief voedsel zuigt. Ze hebben een roodbruine kleur en zijn samengesteld want ieder oog bestaat uit afzonderlijke deeltjes.

De poot van een insect bijvoorbeeld bestaat uit een aanhechtingspunt coxa , heup , een kort segment dat trochanter heet, daarna de dij femur , een scheen tibia en daaraan weer de voet, die tarsus wordt genoemd en die bestaat uit verschillende geledingen tarsomeren , genummerd van lichaam naar klauw.

Het andere paar is ook aanwezig maar is sterk gedegenereerd tot halters 10 , kleine uitsteeksels met een knopachtig uiteinde die weliswaar hun functie als vleugel verloren hebben maar nog wel een rol spelen bij het vliegen.

De smaakzintuigen bevinden zich niet alleen in de bek maar ook op de uiteinden van de poten. De vleugels zitten ook aan dit deel van het lijf vast. Deze grote tolerantie in voedselaanbod heeft ervoor gezorgd dat de vlieg zich met de mens heeft verspreid en in alle delen van de wereld voorkomt.

In en rond woningen, boerderijen, kantoren, werkplaatsen en fabrieken. Een pasgeboren made is kleiner dan een millimeter, een volledig ontwikkelde made wordt ongeveer anderhalve centimeter lang.

Het ei is sterk langwerpig en heeft een lengte van ongeveer 1,2 millimeter, de halters zijn erg klein en nauwelijks te zien, hoeveel poten heeft een vlieg. Insecta insekten    Orde: De halters zijn langwerpig en eindigen in een knotsje, het ei is wit. De voelsprieten worden gebruikt om te ruiken. De huisvlieg verspreidt zich doorgaans niet ver van de plaats waar de vlieg uit het ei is gekropen, meestal niet verder dan enkele honderden meters.

De ogen worden daarom ook samengestelde ogen of facetogen 1 genoemd.

Vooral wespen als de Duitse wesp en de hoornaar ruimen grote hoeveelheiden vliegen op.
 • Een van de belangrijkste zintuigen zijn de chemoreceptoren die kunnen proeven zodat de vlieg kan bepalen of iets eetbaar is of niet. Ze vermenigvuldigen zich dus razendsnel.
 • De huisvlieg is een vrij klein insect en bereikt een lichaamslengte van 6 tot 8 millimeter. Voorbeelden zijn de grofgebouwde en onhandig vliegende snavelvliegen Rhagionidae en de vaak geel met zwart gekleurde zweefvliegen Syrphidae , die een zeer snelle vlucht hebben en kunnen stilhangen in de lucht.

Navigatiemenu

Met de antennes gaan ze op zoek naar eten. Twee vleugels komen voor bij de vliegen Brachycera en muggen Nematocera in de orde van de Diptera of Tweevleugeligen. Voorbeelden zijn de groene vleesvlieg Phaenicia sericata , de veel grotere bromvlieg Lucilia en de dambordvlieg Sarcophaga carnaria , die duidelijker hoorbaar zijn.

Het ei is sterk langwerpig en heeft een lengte van ongeveer 1,2 millimeter, het ei is wit. Vliegen kunnen echter binnen een tijdsspanne van milliseconden op de vliegenmepper reageren door weg te vliegen. De vlieg is binnen twee weken volwassen en leeft dan nog 16 tot 24 dagen, de vrouwtjes leven meestal iets langer dan de mannetjes.

Dier en Natuur Subrubriek:

 • In en rond woningen, boerderijen, kantoren, werkplaatsen en fabrieken.
 • Men kan kamervliegen het best bestrijden door hun kweekplaatsen op te ruimen, waterspoeling in het toilet te gebruiken, gebruiken van gesloten rioolsystemen en afgesloten afvalbakken en het deponeren van vuilnis in gesloten bakken.

In de zon krijgen ze ook een blinkende kleur, hoeveel poten heeft een vlieg. De huisvlieg hoeft de borstspieren maar een klein beetje te bewegen om sta ik nog geregistreerd bij bkr vleugels op en neer te laten gaan. Ook deze bestaan weer uit verschillende onderdelen, met ieder een eigen naam. Harde dekschilden zoals wantsen en kevers ontbreken waardoor het lichaam duidelijk in drien is verdeeld!

Huisvlieg Taxonomische indeling Rijk: Met de vele soorten uit de familie Muscidae waartoe de huisvlieg behoort is dat echter lastiger.

Hoeveel poten heeft een vlieg?

Het vrouwtje kan in totaal meer dan eitjes produceren die in kleinere groepjes worden afgezet. Aan de achterzijde zijn twee duidelijk zichtbare, bruine vlekjes aanwezig. De huisvlieg is een alleseter die leeft van zowel dierlijk als plantaardig voedsel.

Net als andere insecten zijn vliegen bedekt met een groot aantal zintuiglijke structuren. De huisvlieg verspreidt zich doorgaans niet ver van de plaats waar de vlieg uit het ei is gekropen, meestal niet verder dan enkele honderden meters. Schorpioenvliegen zijn ondanks hun naam geen echte vliegen maar behoren tot een andere orde; de Mecoptera. Ze zijn zeshoekig en hebben ieder een lensje.

Kamervliegen zuigen geen bloed zoals sommige muggensoorten en brengen ook geen micro-organismen over van een ziek op een gezond mens, hoeveel poten heeft een vlieg.

Identiteitskaart Officiële naam is Musca domestica Behoort tot de ongewervelde dieren, insecten Een paar vlezige, ongeplooide en geaderde vleugels Leven gemiddeld één maand Komt over vrijwel de hele wereld voor Het zijn dagdieren ze oriënteren zich op het licht Weetjes De huisvlieg wordt ook wel de kamervlieg genoemd Vliegenlarven worden door de vissers als aas gebruikt Vliegen kuisen hun poten want stof en vuiltjes wegen heel veel voor hen De vlieg is afhankelijk van de mens: De huisvlieg verspreidt zich doorgaans niet ver van de plaats waar de vlieg uit het ei is gekropen, meestal niet verder dan enkele honderden meters.

Deze voelsprieten ruiken als het ware zoete dingen.

 • De functie en vorm van het laatste pootsegment verschilt sterk, sommige insecten hebben hier haakjes om zich aan gastheren vast te klampen, andere fijne haartjes om letterlijk over water te kunnen lopen.
 • Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 23 sep om
 • Ze hebben een slurfachtige zuigsnuit of proboscis die eindigt in een stempelachtig orgaan dat alleen vloeibaar voedsel naar de maag kan brengen.
 • Door het sterk gelijkende poetsgedrag is een verwantschap tussen de vliegen en de schorpioenvliegen voorgesteld.

De voorvleugel 15 is met het lichaam verbonden door de vleugelbasis of basicosta Een voorbeeld is de sluipwesp Muscidifurax raptordie in veel gevallen uitklapbaar zijn 25 tot De binnenzijde is zacht tot vloeibaar. Hoeveel poten heeft een vlieg direct opvalt aan vrijwel alle oorwormen is het gepaarde, tangachtige orgaan aan de achterzijde! Tweevleugeligen hebben goed ontwikkelde zuigende monddelen, waarvan de vrouwtjes hun eieren afzetten in de poppen van de vlieg.

Elk insect heeft de volgende inwendige organen: Insect Anatomie van geleedpotigen.

Dit ben ik samen met Lotte en Thijs :)

De poot van een bidsprinkhaan heeft een vanghaak 4a. Onder warme omstandigheden kunnen de eitjes al na acht uur uitkomen. Hiervoor is vaak een loep nodig en soms een microscoop, soms is zelfs een geavanceerde elektronenmicroscoop vereist.

De stalvlieg komt vooral voor in gebieden met vee , de vlieg kan in tegenstelling tot de huisvlieg bijten.

Net hoeveel poten heeft een vlieg andere insecten die een onvolledige gedaanteverwisseling hebben kent de made drie larvale stadia, die ook wel de instars worden genoemd. Hierbij valt op dat de middenpoten nooit afzonderlijk worden gepoetst, ze worden bij het poetsen van de voor- of achterpoten tussen de elkaar schoonmakende poten gestoken. Naast de ogen hebben de vliegen ook nog een zuigsnuit en twee voelsprieten.

We adviseren u om te lezen:

 1. William
  15.04.2019 22:28
  De larven van de echte vliegen worden made genoemd, de maden van de verschillende soorten hebben een gelijkende vorm en kleur en zijn zeer moeilijk van elkaar te onderscheiden. In andere projecten Wikimedia Commons Wikispecies.
 2. Ravian
  20.04.2019 02:58
  Een voorbeeld is de sterk verwante herfstvlieg Musca autumnalis.
  Karim
  23.04.2019 13:13
  Het achterlijf van de vlieg bevat alle inwendige organen, zoals het spijsverteringsstelsel en de bloedsomloop. Als de larve zich volledig heeft ontwikkeld, vindt de verpopping plaats.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 anneterwal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |